Segueix-nos
19/05/2022
Campanya de control de la població de banyarriquer a l’alzinar de Ses Païsses
L’Àrea de Medi Ambient d’Artà col·loca 40 trampes cedides pel Servei de Sanitat Forestal que romandran dos mesos penjades per a la captura d’insectes i evitar així que es converteixi en plaga

L’Ajuntament d’Artà ha iniciat aquesta setmana una campanya de control de la població de banyarriquer a l’alzinar situat al poblat talaiòtic de Ses Païsses per evitar que es converteixi en plaga i agreugi els danys que provoca al bosc. L’Àrea de Medi Ambient ha començat la col·locació d’una quarantena de trampes, cedides pel Servei de Sanitat Forestal del Govern, que serviran per capturar els insectes.

Aquestes trampes seran objecte d’un seguiment setmanal i tota la informació es remetrà a la Conselleria de Medi Ambient. L’Ajuntament d’Artà ha demanat autorització per començar la campanya ja que el banyarriquer es troba protegit en l'àmbit europeu amb la Directiva d'Hàbitats. La situació a Mallorca, en canvi, aconsella controlar-ne les poblacions. Les trampes, que duen una mescla de sucre diluït en vi, seran retirades el 15 de juliol per evitar que es capturin altres espècies no diana.

Per a més informació, consulteu el web del Servei de Sanitat Forestal de la CAIB.

Tornar a d'alt