Segueix-nos
24/05/2022
Projecte d’inserció sociolaboral de neteja del litoral i reciclatge a la Colònia de Sant Pere
Aquesta activitat comunitària, de quatre mesos de durada, finalitzarà amb la construcció de mobiliari urbà a partir dels plàstics recollits

L’Ajuntament d’Artà inicià per abril, mitjançant l’Àrea de Serveis Socials, un projecte d’inserció sociolaboral de neteja del litoral i reciclatge a la Colònia de Sant Pere en què hi prenen part sis persones usuàries dels serveis socials comunitaris bàsics i que avança a ple rendiment. Aquestes persones, que reben una prestació social, treballaran dos aspectes diferenciats: la retirada de plàstics i altres residus del litoral de la Colònia, comptant amb la col·laboració de les voluntàries ‘Per una Colònia neta’, que supervisen les jornades de neteja de litoral, i la construcció de mobiliari urbà, concretament de quatre bancs, a la pista de petanca de la Colònia fent ús del material recollit. Aquesta ubicació va ser consultada amb les persones del Club de la Tercera Edat de la Colònia de Sant Pere, usuàries de la pista. El disseny i construcció d’aquests elements es realitzarà sota la coordinació de l’artista local Laura Hedrosa, tal i com succeí amb el projecte d’aquestes característiques realitzat l’any passat a Artà. 

Els objectius de la iniciativa, que finalitzarà per juliol, són propiciar l’autonomia i la inclusió social de les persones participants, conscienciar de la importància de tenir cura del nostre litoral per educar en una cultura ambiental saludable per tots i fomentar la cohesió a nivell comunitari. 

Tornar a d'alt