Segueix-nos
09/06/2022
El Suprem desestima el recurs de la part demandant i tanca judicialment el procés del xibiu de Cala Torta
L’òrgan màxim del poder judicial recull els arguments jurídics de la sentència de l’Audiència Nacional

El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs presentat per la part demandant, que ha exercit l’explotació privada des del 1972, en el litigi per la pròrroga de la concessió administrativa del quiosquet de Cala Torta, un “tram natural de platja” d’acord amb la Llei de Costes. Es tanca d’aquesta manera un procediment judicial obert en què l’Ajuntament s´hi ha personat i ha fet tots els esforços per restablir la legalitat vigent a l’indret natural denunciant davant les administracions competents la irregularitat d’una estructura d’obra permanent contrària a la vigent Llei de Costes i també la caducitat de la concessió administrativa finalitzada el 29 de juliol del 2018.

La part demandant defensava que la resolució de l’Audiència Nacional no era conforme a Dret i demanava la seva revocació sense anar al fons de la qüestió al·legant suposades vulneracions de drets fonamentals que en cap cas han resultat provats. 

En aquests moments i des del 2019, la platja natural roman lliure d’instal·lacions de temporada amb servei de bar i l’Ajuntament, procurant mantenir-ne el control, persisteix en la intenció de poder desenvolupar una activitat municipal de quiosquet de platja que segueixi escrupolosament la legislació, en tant no hi hagi normativa vinculant supramunicipal que impedeixi de manera clara la possibilitat de dur a terme aquesta activitat. L’Ajuntament d’Artà ha actuat com a promotor directe de la millora de la qualitat ambiental de tot l’entorn de Cala Torta, fent desaparèixer aparcaments, accessos, activitats irregulars i tancant l’accés en cotxe a la part del sistema dunar, llera de torrent que desemboca en l’anomenada cala.

El quiosquet de Cala Torta va ser tancat el 2019 per odre de Demarcació de Costes. Un any més tard, per octubre de 2020, s’ordenà esbucar la construcció.

 

Documents: 

Sentència Demarcació de Costes.

Tornar a d'alt