Segueix-nos
21/06/2022
No i Punt! a les festes d'Artà i de la Colònia de Sant Pere
Artà és un dels municipis adherits a la campanya de prevenció, detecció, rebuig i atenció de les agressions sexistes

Les celebracions i festes d'estiu tornen enguany a disparar la diversió de la gent després de dos anys de restriccions i límits per mor de la pandèmia. Per això, l'Ajuntament d'Artà s'ha adherit de nou a la campanya 'No i Punt!' del Consell de Mallorca, que té com a objectiu la prevenció, detecció, rebuig i atenció de les agressions sexistes, a la vegada que dóna eines per combatre els estereotips de gènere i les creences que sustenten les violències sexuals, així com per augmentar la seguretat de les dones. La implicació de l'Ajuntament -i del municipi- amb aquesta iniciativa es remunta als orígens de la mateixa, l'any 2017.

Telèfons de contacte en cas d'agressió

Enguany s'han introduït alguns canvis per aconseguir una major efectivitat com reduir la informació perquè el missatge sigui el més directe possible. Així el contingut dels fulletons contenen directrius clares sobre què fer en cas de patir o de veure una agressió i els telèfons d'ajuda. Els telèfons anunciats a la campanya. Són el d'emergències 112, el del Centre d'Informació de la Dona que funciona 24 hores -servei gratuït i especialitzat del Consell de Mallorca que ofereix atenció integral en els casos de violència masclista- i el WhatsApp per a dones joves i adolescents de la institució insular. D'altra banda, al QR que hi ha als fulletons i als cartells es pot trobar més informació sobre la campanya en català, castellà anglès. Els ajuntmanets disposaran de material de la campanya, i també les imatges perquè se'n pugui fer ús. 

No i Punt a Artà

En el cas del municipi d'Artà, No i Punt comptarà amb una taula informativa a la Colònia, dia 2 de juliol a la verbena popular, amb la presència de persones voluntàries reclutades per l'Ajuntament, i amb una altra a Artà, el 6 d'agost, amb agents d'igualtat del Consell de Mallorca. Així mateix, al municipi s'han celebrat sessions formatives i informatives de coordinació per a personal municipal, regidors i regidores i policia local. Per altra banda, Artà comptarà amb un protocol d'actuació davant agressions sexistes i sexuals per tal d'afavorir la seguretat de la persona agredida. 

 

Tornar a d'alt