Segueix-nos
24/06/2022
Artà encetarà el procés de participació del Pla de Transició Energètica i Canvi Climàtic del Govern
Serà el primer poble que podrà participar, aquest pròxim dilluns, en la redacció del Pla, que té com a objectiu que per a l’any 2023 les Illes Balears tenguin les bases per a un model econòmic sostenible, descarbonitzat i resilient al canvi climàtic

Artà obrirà aquest pròxim dilluns, al mercat municipal a partir de les 19 h, el procés de participació del Pla de Transició Energètica i Canvi Climàtic per a la ciutadania de les Illes Balears. Tothom hi està convidat. Per asistir-hi s’ha de confirmar assistència a info@energia.caib.es.

Des de la Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic s’està impulsant una ruta per diversos municipis de les Illes Balears per tal de presentar l’esborrany del Pla de Transició Energètica i Canvi Climàtic per tal que la ciutadania hi pugui participar en la confecció amb aportacions de primera mà. La trobada d’Artà es repetirà el dimarts 28 als municipis de Palma i Sant Josep de sa Talai, a Eivissa; el dimecres 29 a Sant Francesc Xavier, a Formentera; i dijous 30 a Alaior. 

Segons el Govern, amb aquestes reunions amb la ciutadania, continua el procés de participació que el Govern ha iniciat en les darreres setmanes amb els diferents col·lectius implicats en la transició energètica i en la lluita i adaptació al canvi climàtic.

El Pla de Transició Energètica i Canvi Climàtic té com a objectiu que per a l’any 2023 les Illes Balears tenguin les bases per a un model econòmic sostenible, descarbonitzat i resilient al canvi climàtic, fet que permetrà un creixement socialment just, intel·ligent i democràtic. Així, aquest Pla pretén donar forma a la planificació de la política de transició energètica i canvi climàtic balear, de manera que es pugui donar compliment als compromisos que emanen de la Llei de canvi climàtic i transició energètica de les Illes Balears.

L’esborrany del Pla de Transició Energètica i Canvi Climàtic ja va ser presentat al Consell Balear del Clima el passat 12 de maig i ha de preveure les mesures necessàries per a la reducció de gasos amb efecte d’hivernacle respecte al 1990 i avançar cap a la major autosuficiència energètica reduint el consum primari d’energia respecte al 2005, així com ampliar la potència de les energies renovables a les Illes Balears i assegurar l’adaptació del territori i dels sectors econòmics de les Illes Balears als impactes del canvi climàtic.

Tornar a d'alt