Segueix-nos
07/09/2022
Diumenge comença la primera votació dels pressupostos participatius 2022
Entre els dies 11 i 25 de setembre es podran elegir les propostes finalistes. Se n'han validat 45 d'entre les més de 120 rebudes

Aquest diumenge 11 de setembre dóna inici la primera votació del procés de pressupostos participatius 2022, en la que cada participant podrà elegir les accions que consideri més necessàries per a Artà i per a la Colònia de Sant Pere d'entre les propostes que han estat validades pels tècnics (45) d'entre les més de 120 que s'ha rebut. El vot es podrà exercir de manera presencial, tant a les Oficines d'Atenció Ciutadana d'Artà i de la Colònia de Sant Pere, com a les taules que s'habilitaran el dia de la Fira i els dies de mercat; o de forma digital, entrant a l'apartat habilitat al web de l'Ajuntament. Qualsevol persona major de 16 anys que estigui empadronada al municipi o que, tot i no estar-hi, s’hagi inscrit en el registre de participació podrà votar fins el dia 25 de setembre. Dia 26 es farà el recompte i es donaran a conèixer les propostes finalistes del procés. Està previst que la votació final es realitzi dins el mes d'octubre. 

Quaranta-cinc propostes validades en total

Les normes del procés preveuen que a la votació final hi pugui haver com a màxim 15 propostes per al nucli d’Artà i 15 per al nucli de la Colònia de Sant Pere. Enguany, i per primera vegada en tota la història del procés, per al nucli de la Colònia hi ha 12 propostes validades, per tant, totes les propostes que s’han fet i validat per part dels tècnics municipals passaran directament a la votació final. En el cas d’Artà, hi ha un total de 33 propostes validades, de les quals només 15 passaran a la votació final.

Una de les novetats del procés de pressupostos participatius d'enguany és que totes les propostes fan referència a un o a varis dels 17 objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030, encaminats a fer front a l’estat l'emergència climàtica del planeta, i per avançar en la transformació cap a una societat més igualitària, justa, democràtica i respectuosa amb els drets humans i el medi ambient. Cal destacar també en l'edició d'enguany, la inclusió dels pressupostos participatius joves, realitzats com a experiència pilot durant el primer trimestre del curs escolar  i dotats amb 20.000 euros, que han variat lleugerament la distribució dels 200.000 euros del projecte, deixant-ne 110.000 per a Artà i 70.000 per a la Colònia de Sant Pere. 

Explicacions de les propostes

Dins aquesta fase de votació s'ha previst una activitat d’exposició de propostes a càrrec de les persones que les han formulat amb l’objectiu d’explicar-les davant la gent i atendre les consultes al respecte. Aquestes sessions ciutadanes seran dia 15 de setembre a Na Batlessa i dia 16  a la plaça de l’església de la Colònia de Sant Pere, ambdues previstes a les 20h.

Tornar a d'alt