Segueix-nos
29/11/2022
El Ple d’Artà aprova el pressupost municipal per a 2023
Ascendeix a 13,7 milions d’euros i està basat en el control de la despesa pública, la cerca de l’eficiència i l’eficàcia en la gestió municipal

El Ple de l’Ajuntament d’Artà ha aprovat el pressupost municipal per a l’exercici 2023, que serà de 13.770.000 euros, amb els vots a favor del PSIB-PSOE, El PI-Proposta Per les Illes i Alternativa per Artà, i els vots en contra d’Unió d’Independents d’Artà i del PP.

Segons l’equip de govern, el pressupost està basat en el control de la despesa pública, la cerca de l’eficiència i l’eficàcia en la gestió municipal, i està pensat des del compromís amb l’estabilitat pressupostària i amb la sostenibilitat financera.

Manolo Rocha, regidor d’Hisenda, apuntà que el pressupost es caracteritza pel “manteniment dels imposts sense aplicar cap augment, per l’increment de les ajudes socials, amb un nivell d’endeutament ‘0’ un augment proporcional en la despesa i una consciència d’inversions enfocades a millorar els subministraments i serveis bàsics al municipi com a principal objectiu”.

El regidor, que defensà la seva proposta, afegí que “en dos anys hem gastat 300 o 400 mil euros menys del que estava pressupostat i n’hem generat més de tres milions, entre el 2021 i 2022. Gràcies a aquesta feina podem invertir doblers on pensam que fan falta”. 

Altres assumptes

En el Ple s’aprovaren per unanimitat altres qüestions, com el Reglament del règim d’ús dels horts urbans ecosocials d’Artà, la Moció per a la defensa i millora del Programa educatiu bilingüe en els centres educatius de primària i secundària públics d'Artà i de la proposta d’actualització del Registre d’Activitats de Tractament.

Tornar a d'alt