Segueix-nos
28/04/2023
El Club de Lectura compleix 10 anys
El plaer de llegir i compartir-ho amb altres persones, objectiu d’aquest grup

Aquest mes d’abril ha fet 10 anys del primer grup de persones que va conformar el Club de Lectura de la Biblioteca Municipal Na Batlessa. Per celebrar l’aniversari, a la darrera trobada hi va haver més coses que el llibre llegit. Ho brufaren amb un refresc, una participant va dedicar un poema escrit per a l’ocasió, la bibliotecària els va facilitar una documentació a mode de recull dels darrers llibres llegits i, com a cada trobada, comentaren i intercanviaren opinions sobre la darrera lectura feta. 

En tots aquests anys, hi ha hagut persones que hi han participat des del primer dia, d’altres que s’hi han implicat puntualment i d’altres que s’hi han anat afegint. En total, hi sol haver un grup d’entre 15 i 18 persones, les quals, una vegada al mes, es reuneixen per comentar i debatre els aspectes que consideren rellevants del llibre que els facilita la Biblioteca. Cada any llegeixen 9 títols del fons de llibres per als clubs de lectura del Consell de Mallorca. I cada any l’Ajuntament compra tants d’exemplars com participants hi ha d’un llibre que trien entre tot el grup i que, després, passa a formar part del fons del Consell. 

Així, amb el recorregut que duen, han llegit i comentat 90 títols. Segons els membres del grup, n’hi ha hagut de molt bons i d’altres (molt pocs) que no han agradat tant. Però, tot i ser un grup molt divers en què la visió de la vida no és la mateixa (hi ha persones de diferents edats, n’hi ha de joves, n’hi ha que ja són padrins, hi ha mares d’infants, persones jubilades, persones treballadores en actiu, la bibliotecària, professors i mestres, etc.), afirmen que la majoria de lectures han estat satisfactòries i destaquen que els llibres que més els han agradat coincideixen.

Un dels aspectes que posen en relleu els membres del grup és el fet de poder comentar un llibre amb altra gent que també l’ha llegit, la qual cosa remarquen com a molt satisfactòria, ja que no és com al cinema, on és fàcil poder conversar amb altres perquè hi ha molta gent que ha vist el mateix que tu. Recorden que, durant la pandèmia, utilitzaren les xarxes per seguir fent les trobades i, d’això, n’estan molt orgullosos. I també assenyalen, de manera molt especial, l’ocasió en què els va visitar l’escriptor del llibre llegit, Vicens Villatoro, amb qui pogueren intercanviar, directament, els seus parers i conèixer quin és el seu procés per escriure un llibre, la qual cosa va motivar, fins i tot, que alguns participants es llançassin a practicar l’escriptura.

En definitiva, tot un èxit. I és que, com deia el poema que es va recitar a la trobada, en aquest club lector hi caben tota mena de personatges, estils, paradigmes, cultura i contracultura. Llegir, llegir i llegir…, no acabarien mai. 

Tornar a d'alt